voetbalzone

Cruijff aast op voormalig Superboer Sahar: 'Het klopt, we zijn gebeld'

Bart Kruyt17 jun 2013, 00:10
Laatst bijgewerkt: 17 jun 2013, 00:10
Advertentie

Ben Sahar, wie herkent hem nog? De inmiddels 23-jarige Israëlische aanvaller speelde in het seizoen 2008/09 een halfjaar op huurbasis voor De Graafschap en verdient inmiddels zijn brood bij het Duitse Hertha BSC. Daar wil Jordi Cruijff een einde aan maken: de zoon van Johan Cruijff is technisch directeur bij Maccabi Tel Aviv en hoopt Sahar terug naar Israël te kunnen halen.

/

Sahar werd geboren in Israël en speelde in zijn vaderland eerder voor Hapoel Tel Aviv. Cruijff wil de 31-voudig international nu naar de grote rivaal van Hapoel halen: "Het klopt, we zijn gebeld en hebben een aanbieding van Maccabi ontvangen", zegt Hertha-Manager Michael Preetz in BILD. "Cruijff heeft eerst contact gehad met de trainer (Nederlander Jos Luhukay, red.) en vervolgens met mij. Maar we hebben hem bedankt voor de interesse, omdat we Sahar niet willen verkopen."

Sahar heeft er een seizoen bij Hertha opzitten en speelde tot dusver slechts twaalf wedstrijden voor de club, waarvan zes als basisspeler. Hertha is alweer de negende (!) club in de nog jonge loopbaan van de aanvaller, die al vroeg naar Chelsea ging. Die club verhuurde Sahar aan Queens Park Rangers, Sheffield Wednesday, Portsmouth, De Graafschap, Espanyol, Hapoel Tel Aviv en Auxerre, voordat Hertha hem vorig jaar definitief binnenhaalde.

Bezig met laden …