voetbalzone

Cruijff: ‘Als de kans klein is dat hij geregeld mag spelen, moet hij gaan’

Erik van Dam26 jun 2013, 14:53
Laatst bijgewerkt: 26 jun 2013, 14:53
Advertentie

Johan Cruijff wil Thiago Alcántara niet vertellen wat hij het beste kan doen. De zeer getalenteerde aanvallende middenvelder kreeg vorig seizoen wisselend de kans als basisspeler en bankzitter, maar wil in het nieuwe seizoen méér. De 22-jarige zoon van de Braziliaanse legende Mazinho hoopt op een basisplaats en als dat niet lukt, neigt hij naar een transfer naar Manchester United.

/

The Red Devils hebben hem een uitermate lucratieve aanbieding gedaan en willen de ster van het EK Onder-21 in Israël dolgraag contracteren. Cruijff durft niet te zeggen welke keus Thiago moet maken. In een interview met Marca zegt het orakel dat het eigenlijk allemaal afhangt van de plannen die zijn club heeft met de drievoudig A-international van Spanje.

“Als de kans klein is dat hij geregeld mag spelen, moet hij gaan. Maar als Barcelona belooft dat hij basisspeler wordt, moet hij eigenlijk blijven. Het is allemaal heel simpel, eigenlijk. Thiago heeft heel veel kwaliteiten en heeft ook nog meer dan genoeg tijd, hij is jong. Welke beslissing hij ook neemt: het zal wel goed uitpakken”, voorspelt Cruijff. In Thiago’s contract is een afkoopsom van achttien miljoen euro opgenomen. United wil hem zes miljoen euro salaris per seizoen betalen, vijf jaar lang.

Bezig met laden …