voetbalzone

Cruijff en Caanen grijpen in bekerfinale tweede prijs van het seizoen

Erik van Dam24 mei 2010, 11:27
Laatst bijgewerkt: 24 mei 2010, 11:27
Advertentie

Het seizoen van Jordi Cruijff en Ton Caanen is in stijl geëindigd. De Nederlandse trainers van FC Valletta legden zondag beslag op de Maltese beker, door FC Qormi in de finale met 2-1 te verslaan. Het betekende de tweede prijs van het seizoen; eerder al won Valletta de beker die uitgereikt werd ter ere van het honderdjarig bestaan van de nationale competitie.

Valletta slaagde er dit seizoen niet in de competitie te winnen; het moest Birkirkara met één punt voorsprong voorlaten in de strijd om de landstitel. Zondagavond werd de bekerfinale wel gewonnen tegen nummer drie Qormi. Michael Mifsud opende de score namens Valletta na acht minuten met een laag schot en dertien minuten later verdubbelde Terence Scerri de stand.

Na een uur spelen kon Valletta zelfs op 3-0 komen toen het een strafschop kreeg, maar Njongo Priso schoot de buitenkans tegen de lat. Qormi benutte in het restant nog wel een penalty via Camilo Da Silva, maar de zege kwam niet meer in gevaar voor Cruijff en Caanen. Eerder al won het een jubileumbeker; de prijzenkast is daarmee redelijk aangevuld.

Bezig met laden …