voetbalzone

Cruijff hekelt beleid Barça: ‘Messi, Suárez en Neymar in één ploeg’

Daniel Cabot Kerkdijk14 jul 2014, 07:40
Laatst bijgewerkt: 14 jul 2014, 07:40
Advertentie

Johan Cruijff heeft steeds meer het gevoel dat Barcelona niet meer ‘zijn’ Barcelona is. De oud-speler en -trainer zit al jaren niet meer op een lijn met het bestuur van de Spaanse topclub. De Nederlander leverde zijn erevoorzitterschap in en gaat ook niet meer naar wedstrijden van Barcelona kijken. Cruijff zet vraagtekens bij de manier waarop de selectie wordt aangevuld.

voetbalzone

Cruijff vindt kersvers wereldkampioen Duitsland ‘een ambassadeur voor het voetbal, waar Barcelona steeds meer afstand van neemt’. “Dat gevoel heb ik vooral gekregen na de aankoop van Luis Suárez”, vertelt Cruijff in De Telegraaf. “Een uitstekende voetballer, maar wel met een eigen karakter. Ik zie daarom niet hoe je met Messi, Neymar en Suarez in één ploeg nog goed positiespel kunt spelen.”

“Drie individualisten, dus kiest Barcelona voor acties en niet voor een als geheel goed voetballend elftal.” Barcelona zweert zodoende min of meer de speelwijze onder Frank Rijkaard en Josep Guardiola af, toen Cruijffs goede vriend Joan Laporta nog voorzitter was. “Daarom ben ik ook zo blij met Bayern München en Duitsland, die laten zien hoe je met aantrekkelijk voetbal nog altijd prijzen kan winnen.”

Bezig met laden …