voetbalzone

Cruijff: 'Het is prachtig, de spelers verdienen een groot compliment'

Daniel Cabot Kerkdijk14 dec 2011, 06:40
Laatst bijgewerkt: 14 dec 2011, 06:40
Advertentie

In navolging van APOEL Nicosia hoopt ook het AEK Larnaca van technisch directeur Jordi Cruijff en de kersverse coach Leon Vlemmings in Europa te overwinteren. APOEL plaatste zich voor de knock out-fase van de Champions League, terwijl AEK Larnaca de knock out-fase van de Europa League hoopt te bereiken. Dan zal er woensdag in Roemenië moeten worden gewonnen van Steaua Boekarest. Maccabi Haifa mag op haar beurt in Israël niet winnen van Schalke 04.

/

"We gaan vast oefenen voor de eindstrijd in mei", vertelt de zoon van Ajax-icoon Cruijff, op de foto met voormalig AEK-coach Ton Caanen, woensdag in De Telegraaf. Op 16 mei 2012 wordt de finale van de Europa League immers in Boekarest gespeeld. "Nee, het is prachtig dat wij nog altijd meedoen voor een ticket voor de volgende ronde van de Europa League. De spelers verdienen een groot compliment."

Vlemmings heeft met Edwin Linssen, Kevin Hofland, Tim de Cler, Gregoor van Dijk en Gonzalo García veel ex-Eredivisionisten tot zijn beschikking. "We zijn weliswaar afhankelijk van Maccabi-Schalke, maar het is niet zo dat we continu naar de tussenstand gaan vragen tijdens onze eigen wedstrijd", geeft Cruijff aan. "De opdracht is simpel: wij moeten winnen. We zijn er in ieder geval klaar voor. Wat er in Haifa gebeurd is, horen we na afloop wel."

Bezig met laden …