voetbalzone

Cruijff junior ook op titelkoers: ‘Dit hadden niet veel mensen verwacht’

Peter Nusselder17 apr 2013, 11:46
Laatst bijgewerkt: 17 apr 2013, 11:46
Advertentie

Nadat Ajax de afgelopen twee seizoenen al kampioen van Nederland werd maakt de Amsterdamse club, waar Johan Cruijff op de achtergrond een belangrijke rol speelt, zich op voor de derde titel op rij. Zoon Jordi Cruijff lijkt echter eveneens op korte termijn feest te kunnen vieren, bij Maccabi Tel Aviv.

/

De club uit Tel Aviv is bijzonder populair in Israël, maar werd al tien jaar geen landskampioen meer. Onder leiding van Cruijff junior, die bezig is aan zijn eerste seizoen als technisch directeur van Maccabi, lijkt de titel evenwel bijna binnen. “Dat zou een geweldig succes zijn. Dit hadden niet veel mensen verwacht”, laat de voormalig Oranje-international weten aan De Telegraaf.

Het aanstaande succes is een meevaller voor Cruijff, die niet verwacht had dat hij in zijn eerste jaar als beleidsbepaler in Tel Aviv al kampioen zou worden. “In mijn functie ben je met veel dingen bezig, die niet direct resultaat opleveren.” Maccabi kan de landstitel maandag al in de wacht slepen, maar is dan nog afhankelijk van concurrent Maccabi Haifa. Met nog vijf duels te gaan lijkt de voorsprong van tien punten niettemin ruim genoeg.

Bezig met laden …