voetbalzone

Cruijff kiest voor trainer met ervaring in De Kuip en vervult vacature

Erik van Dam02 dec 2011, 21:31
Laatst bijgewerkt: 02 dec 2011, 21:31
Advertentie
/

Jordi Cruijff heeft een opvolger voor Ton Caanen gevonden. De namen van Jan van Dijk, Adrie Koster en Erwin Koeman deden de ronde, maar zij zijn het gedrieën niet geworden. Op de officiële website vermeldt AEK Larnaca dat het Leon Vlemmings heeft aangetrokken als nieuwe hoofdcoach. Vlemmings was eerder assistent-trainer bij NAC Breda en Feyenoord en stond ook enige tijd op ad interim-basis voor de selectie in De Kuip.

Na zes jaar komt de 41-jarige Vlemmings nu weer geheel op eigen benen te staan. De oud-prof had van 2001 tot 2005 FC Eindhoven onder zijn hoede, maar schikte zich daarna dus in de rol van assistent-trainer bij grotere clubs. Bij Feyenoord wilde hij vertrekken, nadat Mario Been al op straat kwam te staan. Nu krijgt Vlemmings op Cyprus de kans om met diverse landgenoten een gooi te doen naar succes. AEK, dat vorig seizoen als vierde eindigde, deed Caanen vorige maand uitgeleide vanwege de teleurstellende prestaties.

De werkgever van Tim de Cler, Kevin Hofland, Edwin Linssen, Gregoor van Dijk en Gonzalo García probeert het nu opnieuw met een Nederlander. Op dit moment staat Larnaca vijfde in de A Katigoria, met tien punten achterstand op koploper Omonia Nicosia. In de Europa League maakt het nog kans om door te gaan naar de volgende ronde, want het heeft maar één punt minder dan nummer twee Maccabi Haïfa.

Bezig met laden …