voetbalzone

Cruijff: ‘Nu loopt Ajax voorop ten opzichte van Barcelona’

Daniel Cabot Kerkdijk24 okt 2014, 10:56
Laatst bijgewerkt: 24 okt 2014, 10:56
Advertentie
voetbalzone

Johan Cruijff is zeer te spreken over de jeugdopleiding van Ajax. De oud-speler en -trainer denkt dat de jeugdopleiding van de Amsterdamse club momenteel beter in elkaar steekt dan die van Barcelona. Afgelopen week hield Ajax A1 de leeftijdsgenoten van de Spaanse topclub op een 2-2 gelijkspel. Eerder werd Paris Saint-Germain met 1-6 verslagen.

“Als we het nu bekijken, loopt Ajax voorop ten opzichte van Barcelona”, verzekert Cruijff via de officiële kanalen van Ajax. “De Amsterdamse jeugdopleiding is licht in het voordeel.” Cruijff was onder de indruk van de eerste helft van de talenten van Ajax in het Mini Estadi. Adham El Idrissi en Damian van Bruggen hielpen Ajax aan een dubbele voorsprong. “De manier van spelen, de denkwijze, het fysieke aspect, het is allemaal in orde.”

Hoofd jeugdopleidingen Wim Jonk deelt de mening, maar betreurt de uitslag na negentig minuten. “Maar het is ook een kwestie van ervaring, ze moeten vaker dit soort wedstrijden spelen.” Jonk en Cruijff hebben veel contact over de spelers op jeudgcomplex De Toekomst. “Dagelijks zijn er nieuwe zaken om te bespreken, dan is het goed om ruggespraak te hebben”, benadrukt de oud-middenvelder.

Bezig met laden …