voetbalzone

Cruijff rekent op rentree: ‘Hij heeft het DNA dat je in je club wilt hebben’

Robin Bruggeman30 apr 2018, 14:24
Laatst bijgewerkt: 30 apr 2018, 14:24
Advertentie

Andrés Iniesta kondigde vrijdag aan dat hij na dit seizoen zal vertrekken bij Barcelona en is zodoende bezig aan zijn laatste weken in het Camp Nou. Jordi Cruijff speelde doordat hij op het moment dat de middenvelder instroomde in de jeugdopleiding zelf bij Barça vertrok nooit samen met Iniesta, maar is wel onder de indruk van wat de Spanjaard allemaal bereikt heeft in zijn loopbaan.

Cruijff schrijft in zijn column in De Telegraaf dat hij bijna geen speler kent die zo’n ambassadeur voor het voetbal is en die bijna overal ook applaus krijgt van de fans van de tegenstander: “Dat gaat verder dan bewondering voor de voetballer, het getuigt ook van veel respect voor de mens. De enige die daarmee in de buurt komt is Gianluigi Buffon, de keeper van Juventus. Ook iemand die bij geen enkele tegenstander negatieve gevoelens oproept. Het is uniek als een topsporter dat voor elkaar kan krijgen. Zeker in het voetbal.”

De na dit seizoen bij Maccabi Tel Aviv vertrekkende trainer vindt dat Barcelona goed met de 33-jarige Iniesta is omgegaan, waardoor hij ook in de laatste weken van het seizoen nog van waarde is geweest voor de kersverse landskampioen: “Wat dat betreft neemt Iniesta helemaal in stijl afscheid. Als topvoetballer die nog heeft geleverd en met een hoofdprijs.”

Cruijff gaat er dan ook van uit dat Iniesta na zijn laatste jaren als voetballer, die hij door lijkt te gaan brengen in China, weer terug zal keren bij zijn grote liefde: “Iniesta beschikt over het DNA dat je in je club wilt hebben. Alleen zie ik in hem niet direct een hoofdtrainer, eerder iemand die op ieder niveau voetballers kan begeleiden en zijn ervaringen met ze deelt. Want vanaf het internaat tot het eerste elftal, Iniesta heeft het allemaal meegemaakt.”

Bezig met laden …