voetbalzone

Cruijff twijfelt: 'Je moet niet twee kapiteins op een schip zetten'

Bart Kruyt24 mei 2013, 19:50
Laatst bijgewerkt: 24 mei 2013, 19:50
Advertentie

Barcelona is druk bezig met de komst van Neymar. Technisch directeur Raul Sanllehi verbleef deze week in Brazilië en probeerde de deal rond te maken, maar vooralsnog werd er geen akkoord bereikt met Santos over een transfersom. Barcelona weigert om de moed zomaar op te geven, maar clubicoon Johan Cruijff vraagt zich hardop af of het een goed idee is om Neymar aan te trekken.

/

De 21-jarige Braziliaan is de absolute sterspeler van Santos, maar Barcelona heeft met Lionel Messi al een sterspeler. "Je moet niet twee kapiteins op een schip zetten", zei Cruijff vrijdag in de Spaanse pers. "Je moet leren van het verleden en in het verleden is gebleken dat dit niet werkt. Wat is de noodzaak voor de komst van Neymar?"

Barcelona bood woensdag twintig miljoen euro in ruil voor 55 procent van de transferrechten van Neymar; een deal die uiteindelijk een totaalwaarde zou hebben van 36 miljoen euro. Santos ging echter niet akkoord en blijft vasthouden aan de eerder gestelde vraagprijs van 50 miljoen euro. De starre houding van zijn huidige werkgever zit de aanvaller dwars, zo vertelde zijn vader en tevens zaakwaarnemer donderdagavond tijdens een liefdadigheidsevenement.

Coach Muricy Ramalho van Santos verwacht dat de international komende zomer uiteindelijk 'gewoon' zal vertrekken. “Een transfer is nog nooit zo dichtbij geweest als nu. Ik heb hem nog nooit zo nerveus gezien”, zei de coach. Neymar speelde ondanks zijn jonge leeftijd al 222 officiële wedstrijden voor Santos en wist daarin 136 keer te scoren. Zijn contract loopt nog een jaar door.

Bezig met laden …