voetbalzone

Cruijff verdedigt ‘kop van Jut’: ‘HSV is een probleem voor Van der Vaart’

Gijs Freriks03 apr 2014, 14:00
Laatst bijgewerkt: 03 apr 2014, 14:00
Advertentie

Johan Cruijff breekt een lans voor Rafael van der Vaart. De middenvelder van Hamburger SV krijgt in de Duitse pers bakken kritiek over zich heen, maar Nummer 14 stelt in een exclusief interview met de Hamburger Morgenpost dat de Oranje-international simpelweg geen speler is voor degradatievoetbal. HSV staat voorlaatste in de Bundesliga.

voetbalzone

“HSV is een probleem voor Van der Vaart”, zegt Cruijff. “Het is niet goed dat hij in een zwak elftal speelt. Van der Vaart moet in Hamburg teveel lopen en daar ligt niet zijn kracht. Hij is een goede voetballer en zijn kracht is om voetbal te spélen.” De Hamburger Morgenpost noemde Van der Vaart onlangs een ‘meikever’, oud-doelman Ulrich Stein betitelde de linkspoot als een alibi-voetballer, Lothar Matthäus zei dat VDV een ‘last’ voor het team is en clubicoon Manfred Kaltz plaatste ook vraagtekens bij de conditie van Van der Vaart.

Cruijff hoopt dat Van der Vaart het zware Bundesliga-seizoen zonder al teveel kleerscheuren doorkomt. De 31-jarige Heemskerker staat namelijk ook nog een WK in Brazilië te wachten. “Ik hoop dat hij zijn vorm gaat hervinden. Nederland heeft Van der Vaart nodig, hij heeft individuele kwaliteiten die we niet kunnen missen.” In de resterende zes duels van het seizoen treft HSV onder meer Bayer Leverkusen (vrijdaga, red.), VfL Wolfsburg en Bayern München.

Bezig met laden …