voetbalzone

‘Cruijff vindt hem goed, maar ik heb zijn zegen natuurlijk niet nodig’

Gijs Freriks08 jan 2016, 19:44
Laatst bijgewerkt: 08 jan 2016, 19:44
Advertentie

Maccabi Tel Aviv neemt het zondagavond in het eigen Bloomfield Stadion op tegen Maccabi Haifa en dat is de eerste wedstrijd onder leiding van Peter Bosz. De 52-jarige Nederlander weet nog niet echt wat hij ervan moet verwachten, zo vertelde hij tijdens zijn presentatie: “Het is moeilijk om wat over het duel te zeggen, maar we werken samen en bereiden ons zo goed mogelijk voor.”

voetbalzone

“Technisch directeur Jordi Cruijff en de andere coaches zijn erg behulpzaam zo gaan we verder”, aldus Bosz. “We moeten allemaal hard werken, van de coaches tot de spelers. Ik ben niet van plan om de boel hier helemaal om te gooien, want de club heeft prijzen gewonnen, maar ik wil de club wel naar een hoger niveau tillen. Ik wil goed voetbal laten zien en de fans vermaken en dat in combinatie met resultaat. Dat is lastig, maar we gaan er alles aan doen.”

“Het doel? Dat is bij deze club altijd kampioen worden. Ik wil het maximale uit mijn spelers halen”, aldus Bosz, die ook nog werd gevraagd naar Johan Cruijff en diens invloed op het Nederlandse voetbal. “Als kind keek ik veel voetbal en zag ik hoe Cruijff speelde en hoe hij over voetbal dacht. Op en buiten het veld. De Hollandse School is gebaseerd op zijn opvattingen. Aankopen? Ik focus mij op het team en als je wat wil weten over nieuwe spelers, moet je het aan Jordi vragen.”

“Wij zijn een club die altijd naar versterking zoekt om het niveau te verhogen. We hebben de afgelopen vijf maanden intensief gescout en zijn van plan om wat te doen, maar Peter moet eerst kijken waar het volgens hem aan schort”, aldus Cruijff, die zegt dat hij het met zijn vader ook nog over Bosz heeft gehad. “Ik praat veel met hem. Hij heeft gezegd dat Bosz een goede trainer is, maar ik heb zijn zegen natuurlijk niet nodig. Hij denkt wel altijd positief en heeft een sterke mentaliteit, ook in moeilijke tijden.”


Bezig met laden …