voetbalzone

Cruijff wil Nederlandse enclave graag langer op Cyprus houden

Robert Smid05 mei 2011, 12:38
Laatst bijgewerkt: 05 mei 2011, 12:38
Advertentie

AEK Larnaca heeft de intentie om met drie van de vier Nederlandse spelers door te gaan. De club uit Cyprus heeft met Kevin Hofland, Edwin Linssen, Gregoor van Dijk en Danny Schenkel momenteel vier Nederlanders onder contract staan en wil met de eerste drie graag langer door. Alleen Danny Schenkel lijkt afscheid te moeten nemen van de club, waar Jordi Cruijff sportdirecteur is.

/

“Het blijft Cyprus, dus het duurt misschien nog eventjes voordat het officieel is. Maar de bedoeling is dat beiden twee seizoenen langer blijven”, aldus Cruijff tegenover Voetbal International. “Van Dijk en Linssen hebben erg goed gepresteerd. Zeker in het geval van Linssen is het knap hoe hij zich heeft gemanifesteerd.” Linssen speelde afgelopen seizoen nog voor Fortuna Sittard, maar maakt indruk op Cyprus.

Hofland heeft onlangs zijn krabbel onder een contract bij AEK Larnaca gezet. De verdediger werd dit seizoen nog gehuurd van Feyenoord, maar staat nu vast tot medio 2013. De intentie is om de contracten van Linssen en Van Dijk, die nu nog tot de zomer van 2012 lopen, open te breken en ook te verlengen tot medio 2013. Hetzelfde geldt voor de Nederlandse hoofdtrainer Ton Caanen, die ook al zijn contract met twee jaar heeft verlengd.

“Het feit dat zij (Van Dijk, Linssen en Hofland, red.) openstaan voor een langer verblijf, is een duidelijk signaal. Zij hebben het naar hun zin. Je hoort vaak over chaotische toestanden, maar hier op de club loopt alles redelijk stabiel. AEK Larnaca is nog steeds in de race voor Europees voetbal. Dat zou een fantastische afsluiting van het seizoen betekenen.”

Bezig met laden …