voetbalzone

CSKA en 'Real van China' bereiken na kwartaal onderhandelen akkoord

Bart Kruyt24 jul 2013, 08:00
Laatst bijgewerkt: 24 jul 2013, 08:00
Advertentie

Vágner Love gaat aan de slag in de Chinese competitie. Shandong Luneng heeft in de nacht van dinsdag op woensdag een akkoord bereikt met CSKA Moskou over een transfer van de 29-jarige aanvaller. Het 'Real Madrid van China' meldt op de officiële website dat de onderhandelingen met de Russische club liefst drie maanden hebben geduurd. Voor Vágner komt er hiermee definitief een einde aan zijn dienstverband in de Premjer Liga.

/

De Braziliaan vertrok in 2004 naar Rusland en hij won in 2005 met CSKA de UEFA Cup. In het seizoen 2009/10 werd de goalgetter vanwege privéredenen verhuurd aan eerst zijn oude club Palmeiras en later aan Flamengo. Begin 2012 deed de Legerclub hem definitief over aan Fla, maar omdat die club uiteindelijk niet aan de betalingsverplichtingen kon voldoen, keerde hij afgelopen winter terug bij CSKA. Hij tekende er een nieuw contract voor drie seizoenen. Na elf competitiewedstrijden en zes treffers houdt Vágner het echter weer voor gezien.

In totaal kwam de 26-voudig international bij CSKA tot 86 competitietreffers. Hij pakte driemaal de landstitel, zes keer de nationale beker, vier keer de Supercup en in 2005 dus de UEFA Cup. Hij werd in 2008 uitgeroepen tot Speler van het Jaar in de Premjer Liga. Shandong, een club uit Jinan, staat momenteel tweede in China. Henk ten Cate zwaaide tussen januari en september 2012 de scepter bij Shandong en zat er 26 duels op de bank, waarna hij vanwege privéomstandigheden opstapte.

Bezig met laden …