CSKA pakt eerste punten dankzij ex-VVV’ers en kolderieke eigen goal

Thijs Post02 okt 2013, 20:02
Laatst bijgewerkt: 02 okt 2013, 20:02

CSKA Moskou heeft de eerste punten in Groep D van de Champions League te pakken. De ploeg van trainer Leonid Slutsky was woensdag in eigen huis te sterk voor Viktoria Plzen. De kampioen van Rusland kwam nog wel op achterstand, maar mede dankzij twee ex-VVV’ers wist de ploeg de achterstand om te buigen. De laatste doelpunten van de wedstrijd, de 3-1 voor CSKA en de 3-2 van Viktoria, waren kolderieke treffers.

/

Het mooiste doelpunt van de wedstrijd kwam op naam van Keisuke Honda. De ex-VVV’er werd diep gestuurd door Zoran Tosic en de Japanner werkte de bal op uiterst stijlvolle wijze langs doelman Matús Kozácik. Dat gebeurde na een kleine twintig minuten spelen, maar het was niet het openingsdoelpunt: de treffer van Honda was de 2-1 voor CSKA Moskou. Al na vier minuten spelen kwamen de bezoekers op 0-1. Frantisek Rajtoral kreeg de bal via een lichaam van een CSKA-verdediger voor zijn voeten. Keeper Igor Akinfeev stond helemaal op het verkeerde been en hij was kansloos.

Het tegendoelpunt betekende een record voor Akinfeev: voor de zeventiende keer op rij kreeg hij een tegendoelpunt in een Champions League-duel. Hij deelde het record met oud-PSV’er Ronald Waterreus, die zestien duels op rij een tegentreffer kreeg. Op aangeven van ex-VVV’er Ahmed Musa tekende Tosic voor de 1-1, waarna Honda dus de 2-1 maakte. De laatste twee doelpunten van de wedstrijd waren bijzonder. Viktoria-verdediger Radim Reznik speelde de bal een kleine tien minuten voor tijd terug op keeper Kozácik, die compleet over de bal maaide (3-1). Viktoria kwam nog tot een aansluitingstreffer en ook dat was een apart doelpunt. CSKA-keeper Akinfeev bokste de bal tegen het hoofd van een tegenstander, waardoor Marek Bakos eenvoudig kon binnentikken.