voetbalzone

Culina: ‘Australië kan de laatste acht halen in Zuid-Afrika’

Bart Kruyt17 dec 2009, 12:08
Laatst bijgewerkt: 17 dec 2009, 12:08
Advertentie

Voormalig PSV’er Jason Culina kijkt vol vertrouwen vooruit naar het komende WK. Volgens Culina moet Australië in staat worden geacht het resultaat uit 2006, toen hij met zijn land tot de achtste finales reikte, in Zuid-Afrika te overtreffen. “Ik denk echt dat we dat resultaat kunnen verbeteren”, vertelde de middenvelder op de website van de FIFA.

/

“We zijn nu al een tijdje bij elkaar, het merendeel van de spelers heeft al een Wereldkampioenschap achter de rug en we hebben nu wat meer ervaring. Oké, onze benen zijn wat ouder, maar we zijn nu ook meer ervaren”, aldus de optimistische Culina. Eerder dit jaar keerde de Australiër van PSV terug naar zijn vaderland.

Dat de Australische competitie al in maart eindigt levert Culina en de andere internationals geen conditionele achterstand op voor het WK, denkt de 29-jarige speler. “No problems”, was het eenvoudige antwoord van Culina. Op 13 juni opent Australië het toernooi in Durban tegen Duitsland, de andere tegenstanders in de poule zijn Ghana en Servië.

Bezig met laden …