voetbalzone

'Culina denkt na over terugkeer'

18 okt 2008, 11:38
Laatst bijgewerkt: 18 okt 2008, 11:38
Advertentie
Gold Coast United heeft nog steeds goede hoop op de komst van Jason Culina. Vooral nu Branko Culina, vader van de middenvelder van PSV, heeft aangeven dat zijn zoon serieus nadenkt over een terugkeer naar de Australische A-League. "Hij heeft de juiste leeftijd om die stap te maken. Hij moet niet langer wachten", vindt Culina Sr.

Culina (28) kan na dit seizoen transfervrij vertrekken uit Eindhoven, waar zijn contract komende zomer afloopt. "Het is belangrijk dat hij op de juiste leeftijd naar Australië terugkeert", zo vertelt Culina in de Australische krant The Age. "Spelers als John Aloisi, Paul Okon en Tony Vidmar kwamen te laat terug. Te laat om echt van toegevoegde waarde te zijn. Het zou voor Jason een uitgelezen mogelijkheid zijn om aan het Australische publiek te laten zien wat hij daadwerkelijk in huis heeft. Dat weet Jason ook. Hij denkt serieus na over een terugkeer naar Australië."

Gold Coast United, dat in 2009 de negende club in de A-League wordt, heeft naar verluidt met PSV'er Culina al een eerste oriënterend gesprek hebben gevoerd over een terugkeer naar Australië. Trainer Miron Bleiberg heeft vertrouwen in de komst van Culina, maar wil niet op de zaken vooruit lopen. "Alle betrokken partijen hebben interesse, maar een deal is nog ver weg. Er moet ook een persoonlijk akkoord bereikt worden. Er zijn nog vele haken en ogen die de nodige tijd in beslag zullen nemen."

Niet alleen uit Australië, maar ook in Engeland is er belangstelling voor de 36-voudig international, die tien jaar geleden de oversteek maakte. De middenvelder, die tevens voor Germinal Beerschot, De Graafschap, Ajax en FC Twente speelde, heeft meer Champions League-duels achter zijn naam dan geroemde landgenoten als Mark Viduka (Newcastle United), Harry Kewell (Galatasaray) en Tim Cahill (Everton) bij elkaar.
Bezig met laden …