voetbalzone

Culina dreigt met doodsaaie persconferenties na geldstraf

Daniel Cabot Kerkdijk27 nov 2009, 08:56
Laatst bijgewerkt: 27 nov 2009, 08:56
Advertentie

Branko Culina is niet gediend van alle ophef die in voetbalminnend Australië is ontstaan naar aanleiding van zijn opmerking na afloop van de nederlaag tegen Wellington Phoenix. De coach van Newcastle Jets, vader van oud-PSV'er Jason Culina, betitelde de overige deelnemende clubs in de Australische A-Leaguea als 'shit'. Dat levert de coach een boete op.

Newcastle staat momenteel op een negende plaats. Op de vraag of zijn team nog in staat was om de play-offs te bereiken, antwoordde Culina luid en duidelijk. "Ja, dat weet ik wel zeker. We maken nog kans op de play-offs omdat alle andere teams net zo shit zijn als wij." De Australische voetbalbond (FFA) was niet gediend van zijn gedrag en legde hem een geldboete op.

Volgens Culina senior moest zijn opmerking met een korreltje zout worden genomen. "Ik had helemaal geen kwade bedoelingen. Vanaf nu zullen mijn persconferentie doodsaai worden. Het is niet anders." De oefenmeester ontliep een schorsing. Dat houdt in dat hij komende zondag in het Sydney Football Stadium tegen ex-werkgever Sydney FC gewoon op de bank mag zitten.

Bezig met laden …