voetbalzone

Culina verdedigt omstreden terugkeer naar Australië

18 mei 2009, 10:08
Laatst bijgewerkt: 18 mei 2009, 10:08
Advertentie
Jason Culina staat 100 procent achter zijn beslissing om terug te keren naar Australië. De middevelder besloot in januari een verlenging van zijn verbintenis bij PSV af te slaan en tekende een contract bij Gold Coast United. Volgens keuzeheer Pim Verbeek zet hij hiermee zijn deelname aan het naderende WK in Zuid-Afrika op het spel.



"Mijn terugkeer naar Australië was voor mij het beste om te doen in deze fase van mijn loopbaan", verdedigt Culina zich voorafgaand aan de eerste training. "Ik heb er lang en goed over nagedacht. Ik ben blij dat ik hier nu ben. Ik ga er altijd 100 procent voor en dat ga ik hier ook doen. Het zal zeker niet ten koste gaan van mijn niveau."

"Vanuit mijn positie ben ik niet gelukkig met zijn vertrek naar Gold Coast", vertelde Verbeek. "De A-League ontwikkelt zich weliswaar goed, maar het niveauverschil met een club als PSV is nog groot. Een ander bezwaar is, dat de A-League al eind maart is afgelopen en dat er dan nog drie maanden zijn te overbruggen tot het WK."

Naast een langer verblijf bij PSV sloeg Culina ook een aanbod van Dinamo Zagreb af. Australië staat al met anderhalf been op het WK. De ploeg gaat soeverein aan kop in Groep 1 van de Aziatische zone, met dertien punten uit vijf duels. Het team heeft nog één overwinning nodig om zeker te zijn van kwalificatie voor het WK in Zuid-Afrika.
Bezig met laden …