voetbalzone

Curaçao lonkt voor PSV-aanvaller: 'Hoe verder we komen, hoe aantrekkelijker'

Matthijs van Laar18 jun 2015, 19:40
Laatst bijgewerkt: 18 jun 2015, 19:40
Advertentie

In navolging van onder meer Eloy Room hoopt Patrick Kluivert meer spelers uit de Eredivisie warm te maken voor een interlandcarrière in het shirt van Curaçao. De ploeg overleefde onlangs een tweeluik met Cuba en staat in augustus/september in de derde kwalificatieronde voor het WK in Rusland. "Hoe verder we komen, hoe aantrekkelijker het is", weet technisch directeur Etienne Siliee.

voetbalzone

Hij noemt spelers als Leandro en Juninho Bacuna, maar heeft ook zijn zinnen gezet op PSV-spits Jürgen Locadia en NAC-aanvaller Guyon Fernandez. "Die zijn nu zeker concreet in beeld, spitsen die een meerwaarde kunnen hebben voor ons", zegt Siliee in gesprek met Voetbal International. Ook voor Charlison Benschop en Joshua Brenet ligt de weg open, maar dan moeten zij wel definitief afzien van een interlandcarrière bij Oranje.

Op 25 juli wordt bekend tegen welk land Kluivert en zijn spelers het in de derde ronde moeten opnemen. Mocht Curaçao ook die schifting overleven, dan gaat het verder naar de eerste groepsfase. Als ook die tests succesvol worden doorstaan, wacht nog een tweede groepsfase.

Bezig met laden …