voetbalzone

Curaçao wint eerste prijs in geschiedenis dankzij treffers van Elson Hooi

Daniel Cabot Kerkdijk26 jun 2017, 07:45
Laatst bijgewerkt: 26 jun 2017, 07:45
Advertentie

Het nationale elftal van Curaçao heeft de eerste prijs in zijn geschiedenis gewonnen. Het team van bondscoach Remko Bicentini was zondagavond in de finale van de Caribbean Cup met 2-1 te sterk voor Jamaica. Vier jaar geleden verloor Curaçao met veel spelers uit de Nederlandse competities nog alle drie de groepsduels.

Elson Hooi was de gevierde man op Martinique. De voormalig aanvaller van NAC Breda en FC Volendam, die nu onder contract staat bij het Griekse Ermis Aradippou, nam beide treffers voor zijn rekening. De winnende treffer viel in de 83e minuut, één minuut na de gelijkmaker van Rosario Harriott.

Eloy Room, Dustley Mulder, Cuco Martina, Darryl Lachman, Leandro Bacuna, Jarchinio Antonio, Hooi, Rangelo Janga en Gillian Justiana stonden in de basis bij Curaçao. Invaller Gino van Kessel verzorgde de assist bij de winnende treffer.

De beste vier landen van de Caribbean Cup nemen deel aan de Gold Cup, die tussen 7 en 26 juli in de Verenigde Staten wordt gehouden. Naast Curaçao en Jamaica zijn dat ook Martinique en Frans Guyana. Curaçao treft Mexico, El Salvador en opnieuw Jamaica.

Bezig met laden …