voetbalzone

Curatele en puntenaftrek dreigt voor noodlijdend Portsmouth

Daniel Cabot Kerkdijk19 jan 2010, 16:12
Laatst bijgewerkt: 19 jan 2010, 16:12
Advertentie

Portsmouth heeft dinsdag flinke klap te verwerken gekregen in een rechtzaak met de Britse belastingdienst. De hekkensluiter van de Premier League werd vorige maand door de fiscus voor het gerecht gedaagd door de middel van een windin-up petition. Hiermee kan de rechter in dit geval Portsmouth per direct onder curatele plaatsen. Portsmouth verloor dinsdagmiddag het hoger beroep.

/

Portsmouth moet haar openstaande schuld bij de belastingdienst voor de datum van de zitting afbetalen. De rechter bepaalde dat de zaak op 10 februari aanstaande zal dienen. Pompey heeft derhalve nog drie weken de tijd om aan haar financiële verplichtingen te voldoen. Mocht dit echter niet gebeuren, dan kan de rechter de Engelse voetbalbond (FA) verzoeken om de club onder curatele te laten plaatsen.

In het laatste geval zal Portsmouth zich genoodzaakt zien om haar spelers van de hand te doen, om zodoende haar schuldeisers te kunnen afbetalen. Daarnaast zal de rode lantaarndrager negen punten in mindering krijgen. Portsmouth verzamelde in de eerste twintig wedstrijden slechts veertien punten. De achterstand op een veilige plaats bedraagt op dit moment nog maar vijf punten.

Bezig met laden …