voetbalzone

Curieus doelpunt Boulahrouz mede verantwoordelijk voor ruime zege

Thijs Post25 feb 2012, 16:23
Laatst bijgewerkt: 25 feb 2012, 16:23
Advertentie

Het zijn goede tijden voor Khalid Boulahrouz. De dertigjarige verdediger heeft een basisplaats bij VfB Stuttgart en werd door bondscoach Bert van Marwijk opgenomen in de selectie van het Nederlands elftal voor de oefenwedstrijd tegen Engeland. Bovendien won Boulahrouz met zijn club met 4-1 van SC Freiburg en de Nederlander kwam weer eens tot scoren. Op een bijzondere manier, dat wel.

/

Veel doelpunten maakt Boulahrouz niet: het was pas zijn zevende competitietreffer in zijn loopbaan. Bijzonder genoeg was het al zijn tweede van dit voetbaljaar, want in de achtste speelronde tegen 1. FC Kaiserslautern vond hij ook al het net. Dat doelpunt was een stuk fraaier dan de treffer tegen Freiburg, want echt weet van zijn score had hij niet.

Bij een stand van 2-1 (Martin Harník had de score na een minuut geopend, Shinji Okazaki tekende voor 2-0 en Blaise Diagne tekende voor de aansluitingstreffer) kopte Vedad Ibisevic op doel na een hoekschop. Boulahrouz wilde wegduiken, maar kreeg de bal tegen zijn rug en dat bleek waardevol te zijn: het leer verdween in het net. In de slotfase maakte Harník er met zijn tweede treffer nog 4-1 van.

Overige uitslagen:

FC Augsburg - Hertha BSC 3-0
VfL Wolfsburg - TSG Hoffenheim 1-2
1. FC Köln - Bayer Leverkusen 0-2
FSV Mainz 05 - 1. FC Kaiserslautern 4-0

Bekijk hier de samenvatting van VfB Stuttgart - SC Freiburg:


Bezig met laden …