voetbalzone

Cynische Milik: ‘Alleen tegen Feyenoord en PSV zit ik op de bank’

Daniel Cabot Kerkdijk21 feb 2016, 17:43
Laatst bijgewerkt: 21 feb 2016, 17:43
Advertentie

Arek Milik en thuiswedstrijden in de Amsterdam ArenA: het is een gouden combinatie. In 21 competitieduels voor eigen publiek was de 21-jarige Pool goed voor 14 doelpunten en 7 assists. Van die veertien doelpunten waren er liefst elf met links, onder meer zijn twee voltreffers van zondag tegen Excelsior. “Natuurlijk wist ik niet meteen dat mijn schoten erin zouden gaan. Ik dacht: ik probeer de lange hoek en we zien wel.”

/

Milik is blij met zijn doelpunten, zo benadrukte hij na afloop in gesprek met Metro. “Voor de club en voor mezelf. Als ik niet regelmatig bij Ajax speel, kom ik ook niet in aanmerking voor de nationale ploeg van Polen en dat is uiteraard heel belangrijk voor me.” Het waren daarom niet de makkelijkste weken voor de Pool, die zelf aangeeft dat hij moet proberen te begrijpen waarom hij soms niet speelt. “Al is dat heel moeilijk voor me. Als je bijna alle wedstrijden speelt, maar niet tegen de grote teams als Feyenoord en PSV, is dat frustrerend.”

Milik wil zich namelijk altijd laten zien en altijd scoren. Frank de Boer komt er echter eerlijk voor uit dat hij de aanvaller liever niet in de spits zet tegen clubs die zelf het spel maken en daarom veel ruimte achter de verdediging hebben. Milik wacht het rustig af: AZ is namelijk de eerstvolgende tegenstander. “Tegen AZ speel ik gewoon, want ik zit alleen tegen Feyenoord en PSV op de bank”, eindigde Milik cynisch.

Bezig met laden …