voetbalzone

Cypriotische tweedeklasser stunt met komst van Iván Campo

Daniel Cabot Kerkdijk21 dec 2009, 14:27
Laatst bijgewerkt: 21 dec 2009, 14:27
Advertentie

De inspanningen van de honderden supporters van AEK Larnaca die hem op het vliegveld stonden op te wachten zijn niet voor niets geweest. Iván Campo werkte vorige week bij de Cypriotische tweedeklasser een succesvolle stage af en heeft voor een half jaar getekend. De middenvelder kon ook naar Griekenland, maar de fans en zijn goede band met preses Marios Ellinas gaven de doorslag.

Campo (35) maakt in het seizoen 1997/98 deel uit van het succesvolle Real Mallorca en verdiende daarmee een transfer naar Real Madrid. De destijds centrale verdediger, vooral bekend om zijn haardracht, speelde in totaal vier seizoenen voor de Spaanse topclub en won diverse hoofdprijzen.

Daarna koos de oud-international voor Bolton Wanderers. Bij de Premier League-club stond Campo zes seizoenen op de loonlijst, waarvan één op huurbasis. Afgelopen seizoen stond Campo bij Ipswich Town onder contract, maar dat was geen onverdeeld succes. Bij Larnaca, dat zo snel mogelijk weer wil promoveren, kan Campo komende zomer zijn contract met één seizoen verlengen.

Bezig met laden …