Cyprus kan niet weer stunten tegen Portugal en buigt voor Ronaldo

Erik van Dam02 sep 2011, 22:43
Laatst bijgewerkt: 02 sep 2011, 22:43

Portugal gaat zich zo goed als zeker plaatsen voor het Europees Kampioenschap in Oekraïne en Polen. De ploeg van Paulo Bento won met 0-4 op Cyprus, mede door twee doelpunten van Cristiano Ronaldo. Door de zege blijft Selecção das Quinas eerste in groep H, met drie punten voorsprong op zowel Denemarken als Noorwegen. In de openingswedstrijd van de kwalificatiecampagne hield Cyprus de Portugezen nog op een 4-4 gelijkspel, maar vrijdagavond kon men niet stunten.

/

Portugal, dat de laatste drie kwalificatieduels wist te winnen, zag al snel wat voor een duel het zou worden in Nicosia. De gastheer van Nikolaos Nioplias zakte in en loerde op de counter en het verdedigde met het mes op de keel. Portugal had enorm veel balbezit, maar deed hier relatief weinig mee. Grote kansen werden er nauwelijks gecreëerd, tot de dertiende minuut. João Pereira werd aan de rechterkant gevonden door João Moutinho, maar diens inzet ging in het zijnet.

Ronaldo, Pepe en Hélder Postiga vonden hierop allen doelman Antonis Georgallides op hun weg, maar na ruim een half uur spelen fabriceerde Ronaldo de openingstreffer. Middenvelder Sinisa Dobrasinovic kreeg na een overtreding zijn tweede gele kaart en de ster van Real Madrid schoot onberispelijk binnen. De Cyprioten bleven echter verdedigen, waardoor de bezoekende supporters het moesten doen met kansjes voor Moutinho, Postiga, Ronaldo en Raúl Meireles.

Na een klein uur spelen had Fábio Coentrao de 2-0 op de schoen, maar op aangeven van Ronaldo schoot hij kruiselings naast. Portugal werd naarmate de wedstrijd vorderde wanhopiger en stond zowaar kansen voor Demetris Christofi en Ioannis Okkas toe. Na een geblokte inzet van Postiga verdubbelde Ronaldo zeven minuten voor tijd op aangeven van Nani de score, terwijl hij nog geen minuut later Hugo Almeida voor de 3-0 bediende. In de slotminuut liep invaller Danny weg bij bewaker Savvas Poursaitidis en prikte hij de slotgoal binnen.