voetbalzone

Cziommer is in vorm en scoort opnieuw voor Red Bull Salzburg

Bart Kruyt14 apr 2010, 22:24
Laatst bijgewerkt: 14 apr 2010, 22:24
Advertentie

Simon Cziommer kent een goede week in Oostenrijk. De middenvelder maakte afgelopen weekend voor het eerst sinds augustus weer een doelpunt voor Red Bull Salzburg en was vier dagen later, in de thuiswedstrijd tegen SV Ried, opnieuw trefzeker. Cziommer opende de score in het duel dat uiteindelijk met 2-0 werd gewonnen.

De voormalig middenvelder van onder meer FC Twente en AZ liet zich na dertien minuten spelen bejubelen. Barry Opdam, die aan het einde van het seizoen zal vertrekken uit Oostenrijk, bracht de bal in het strafschopgebied waar Roman Wallner het speeltuig klaarlegde voor Cziommer. Die omspeelde een verdediger en schoot vervolgens van dichtbij de openingstreffer tegen de touwen.

Niet veel later kwam Cziommer ook dichtbij zijn tweede treffer, maar het schot van de Duitser kwam ditmaal op de paal terecht. Salzburg bleef zoeken naar meer doelpunten en werd daar kort na rust voor beloond, toen Christoph Leitgeb de marge verdubbelde. De middenvelder werd gevonden door Wallner, die dus twee assists op zijn naam schreef, en werkte via het lichaam van Anel Hadzic binnen. Het bleek het slotakkoord te zijn.

Dankzij de overwinning is Salzburg weer een stap dichter bij het prolongeren van de Oostenrijkse landstitel. De manschappen van Huub Stevens komen op 66 punten terecht: zeven meer dan achtervolger Rapid Wien, dat echter nog wel een wedstrijd tegoed heeft. Over anderhalve week komt de runner-up van de ranglijst op bezoek in Salzburg, maar dit weekend speelt de regerend landskampioen eerst nog tegen LASK Linz.

Bezig met laden …