voetbalzone

‘Daarom zou ik Cristiano Ronaldo naar VfL Wolfsburg halen’

Daniel Cabot Kerkdijk12 apr 2016, 08:21
Laatst bijgewerkt: 12 apr 2016, 08:21
Advertentie

Zelfs de meest optimistische supporter had voorafgaand aan het seizoen niet gedacht dat VfL Wolfsburg een serieuze kans zou maken om de halve finale van de Champions League te bereiken. De ploeg van Dieter Hecking speelt dinsdagavond tegen Real Madrid, dat bijna een week geleden met een 2-0 nederlaag uit Duitsland vertrok. “In de Bundesliga hebben we niet veel verwachtingen meer, maar de halve finale zou fantastisch zijn”, zo erkent Klaus Allofs.

/

Het bereiken van de laatste vier is ook in financieel opzicht zeer welkom. Eigenaar Volkswagen verkeert in een financiële crisis. “De plannen van Volkswagen zijn duidelijk. Ze willen de club behouden en ze willen de grootste autofabrikant van de wereld blijven”, zo stelt de algemeen directeur. “De Bundesliga en de Champions League dienen als etalage.”

Werken voor Real Madrid zou heel anders zijn, zo denkt Allofs. “Real Madrid belt naar een speler en de speler komt meteen. Dat gebeurt ook bij Bayern München. Dat is heel makkelijk. Ik herinner me Mesut Özil nog toen hij bij Werder Bremen speelde. De financiële mogelijkheden zijn compleet anders.”

/

Allofs, 59 jaar, was in zijn actieve loopbaan een zeer trefzekere spits. Hij kijkt graag naar de aanvallers van heden ten dage. “Lionel Messi en Cristiano Ronaldo zijn geweldige voetballers. Maar je moet ook kijken naar de spelers die ze om zich heen hebben. Messi zie je bijvoorbeeld assists geven op Luis Suárez. Cristiano Ronaldo speelt meer voor zichzelf, maar tegelijkertijd helpt hij het team met zijn geweldige statistieken. Daarom zou ik hem naar Wolfsburg halen”, zo besluit Allofs lachend in gesprek met de Spaanse sportkrant AS.

Bezig met laden …