voetbalzone

'Dacht op mijn zestiende bij Twente niet dat ik de wereld zou waarderen'

Erik van Dam31 dec 2010, 10:48
Laatst bijgewerkt: 31 dec 2010, 10:48
Advertentie

Jan Vennegoor of Hesselink (32) geniet volop van zijn derde buitenlandse avontuur. De lange spits tekende in de zomer een tweejarig contract bij Rapid Wien en lijkt niet meer terug te willen naar de Eredivisie. “Ik kan er heel erg van genieten dat de supermarktcassière in Glasgow na het afrekenen nog even een praatje met je maakt, vóór ze de volgende klant helpt.”

/

Vennegoor spendeerde tien jaren op de Nederlandse velden; vijf in Enschede, vijf in Eindhoven. Na afloop van zijn contract bij Hull City deed de kans zich voor naar Feyenoord te gaan. “Het is niet denigrerend bedoeld, maar in de Eredivisie heb ik al tien jaar gespeeld”, vertelt hij aan Voetbal International. “Dat kan altijd nog. Ik wilde afgelopen zomer gewoon nog een keer iets nieuws aangaan. Ik ben blijkbaar een avonturier geworden”, laat Vennegoor weten.

“Tukkers hebben de naam behoudend en honkvast te zijn. Toen ik op zestienjarige leeftijd in het eerste van FC Twente debuteerde, had ik nooit gedacht dat ik de rest van de wereld zo zou gaan waarderen. Waar je ook bent; je haalt de goede dingen eruit, filtert de slechte weg en probeert buiten het voetbal om ook veel te genieten. De topscorertitel kan ik vergeten, ja, maar daar ben ik nog nooit op uit geweest. Ik voetbal vooral om het de anderen gemakkelijk te maken. Als een elftal goed functioneert, kan ik daar heel goed in meespelen en belangrijk zijn. Zowel bij FC Twente, PSV als Celtic heb ik meegeholpen de prijzenkast te vullen en dat is ook hier mijn doel. De komende anderhalf jaar wil ik met Rapid in elk geval een prijs winnen.”

Bezig met laden …