voetbalzone

Daley Blind doorstaat medische keuring en is officieel speler van Girona

Mart van Mourik07 jul 2023, 20:39
Laatst bijgewerkt: 07 jul 2023, 20:39
Advertentie

Daley Blind vervolgt zijn carrière bij Girona, zo bevestigt de club uit LaLiga. Afgelopen maand kondigden meerdere Spaanse media al een naderende transfer aan en vrijdag doorstond Blind succesvol de medische keuring. De centrumverdediger annex linksback tekende een contract tot medio 2025.

Blind raakte tijdens zijn bezoek begin juni overtuigd van de plannen van de club en kwam in de afgelopen dagen samen met Kees Vos, zijn zaakwaarnemer, tot een akkoord met de club. De voormalig Ajacied werd eerder al rondgeleid op trainingscomplex La Vinya en bracht een bezoek aan het Estadi Montilivi, dat plaats biedt aan een kleine tienduizend toeschouwers. Girona beschouwt de aanstaande komst van Blind als 'een enorme sprong voorwaarts in kwaliteit en ervaring', schreef het Madrileense AS.

Tweets by BlindDaley

Bij Girona voegt Blind, die het afgelopen jaar slechts vijf wedstrijden speelde voor Bayern, zich bij het project van de City Football Group. De Spaanse promovendus kende een uitstekend seizoen in LaLiga en had lange tijd zelfs zicht op Europees voetbal. Zover kwam het niet, maar voor lijfsbehoud hoefde Girona geen moment te vrezen. De City Football Group bezit ook Melbourne City, Yokohama, Montevideo, Sichuan Jiuniu, Mumbai City, Lommel SK, Troyes, Palermo en Bahia.

Leidend in de keuze voor Girona was de kans op veel speelminuten, die Blind nodig heeft om in het vizier te blijven van bondscoach Ronald Koeman. De 33-jarige verdediger beschikte over een aflopend contract in München en wordt transfervrij opgepikt door los Blanquivermells.

{disclaimer_update}

Bezig met laden …