voetbalzone

Daley Blind geeft ook in Spanje antwoord op ‘vraag die hij overal krijgt’

Rian Rosendaal13 jul 2023, 12:40
Laatst bijgewerkt: 13 jul 2023, 12:40
Advertentie

Daley Blind heeft zijn eerste persconferentie als speler van Girona achter de rug. De onlangs aangetrokken verdediger (33) ging op het persmoment van zijn nieuwe werkgever onder meer in op vragen over zijn favoriete positie bij de Spaanse club. Blind kwam onlangs een tweejarig contract overeen bij Girona, dat afgelopen seizoen op de tiende plaats eindigde in LaLiga.

Dat Blind een multifunctionele verdediger is, is inmiddels ook doorgedrongen in Spanje. "De vraag over mijn favoriete positie krijg ik overal en ik geef altijd hetzelfde antwoord", aldus de 101-voudig international van het Nederlands elftal, die direct aangeeft op welke posities trainer Míchel hem kan inzetten. "Ik kan linksback spelen, centraal in de verdediging en als het moet ook op het middenveld. Het ligt eraan waar de trainer mij nodig heeft. Ik ben op veel posities inzetbaar en dat weet hij ook. Ik help het elftal waar ik maar kan."

Blind heeft geen geweldig seizoen achter de rug bij achtereenvolgens Ajax en Bayern München. Desondanks kijkt hij met vertrouwen naar de toekomst. "Ik heb steeds op een hoog niveau getraind en voel mij daarom fit en competitief." De Nederlandse aanwinst moet nog wel even wennen aan de hitte in Spanje. "Maar daar mag ik niet over klagen. De spelers en trainers zijn erg aardig voor me en geven me direct een gevoel dat ik thuis ben. Ik kijk ernaar uit om hier aan de slag te gaan."

Blind heeft ondanks zijn korte verblijf in Girona al een goed gevoel bij trainer Míchel, met wie hij naar eigen zeggen 'heel goede gesprekken' heeft gevoerd in de afgelopen periode. "We hebben het gehad over voetbal in het algemeen, de gewenste tactiek en hoe we met Girona willen spelen. En vanaf dat moment had ik een goed gevoel bij hem. Ik vind zijn voetbalvisie intrigerend. Daarnaast heeft de club een goed plan en toont het duidelijk ambitie." Blind kan op 12 augustus zijn officiële debuut maken voor Girona, dat op die dag het nieuwe seizoen in LaLiga opent tegen Real Sociedad.

Bezig met laden …