voetbalzone

‘Daley Blind heeft keuze gemaakt en stapt na Nations League direct in vliegtuig’

Jeroen van Poppel11 jun 2023, 19:30
Laatst bijgewerkt: 11 jun 2023, 19:30
Advertentie

Daley Blind staat op het punt om een contract te ondertekenen bij Girona, zo melden meerdere Spaanse media, waaronder AS. De 33-jarige verdediger, die gaat vertrekken bij Bayern München, was donderdag te gast in de Catalaanse stad en raakte daar overtuigd van een avontuur bij de nummer tien van het afgelopen seizoen in LaLiga.

De overgang kan nog niet worden afgerond, omdat Blind momenteel bij de selectie van Oranje is voor de Final Four van de Nations League, het eindtoernooi dat komende week plaatsvindt. De centrumverdediger annex linksback zal woensdag in principe niet bij de wedstrijdselectie zitten in de halve finale tegen Kroatië, tenzij Oranje nog te maken krijgt met blessures of ziektegevallen. Blind werd namelijk door bondscoach Ronald Koeman samen met AZ-middenvelder Tijjani Reijnders slechts uitgenodigd in een standby-rol.

Girona vertrouwt erop dat Blind na de Nations League opnieuw naar Catalonië zal afreizen om zijn handtekening onder een dienstverband te zetten. Blind raakte tijdens zijn bezoek afgelopen donderdag overtuigd van de plannen van de club. De voormalig Ajacied werd rondgeleid op trainingscomplex La Vinya en bracht een bezoek aan het Estadi Montilivi, dat plaats biedt aan een kleine tienduizend toeschouwers. Girona beschouwt de aanstaande komst van Blind als 'een enorme sprong voorwaarts in kwaliteit en ervaring', zo schrijft AS.

Bij Girona kan Blind, die het afgelopen jaar slechts vijf wedstrijden speelde voor Bayern, zich voegen in het project van de City Football Group. De Spaanse promovendus kende een uitstekend seizoen in LaLiga en had lange tijd zelfs zicht op Europees voetbal. Zover kwam het niet, maar voor lijfsbehoud hoefde Girona geen moment te vrezen. De City Football Group bezit ook Melbourne City, Yokohama, Montevideo, Sichuan Jiuniu, Mumbai City, Lommel SK, Troyes, Palermo en Bahia.

Bezig met laden …