voetbalzone

Daley Blind: ‘Medespelers bij Bayern München gaven me die bevestiging’

Noel Korteweg08 jul 2023, 13:25
Laatst bijgewerkt: 08 jul 2023, 13:25
Advertentie

Daley Blind tekende deze week een contract voor twee jaar bij het Spaanse Girona en dat is een weloverwogen beslissing geweest, zo vertelt de 33-jarige verdediger. Blind geeft aan dat een transfer naar de ploeg van trainer Miguel Sánchez afgelopen winter ook al reëel was. “Maar toen kwam Bayern München er nog tussendoor”, aldus de 101-voudig international in gesprek met het Algemeen Dagblad.

Girona eindigde afgelopen seizoen op de tiende plaats in LaLiga en is sinds 2017 onderdeel van de City Football Group. “Ze spelen momenteel voor de tweede keer in hun bestaan op het hoogste niveau in Spanje en hebben een reële ambitie”, legt Blind uit. “Girona wil niet met alle geweld en een bak geld vanuit Manchester zo snel mogelijk de top in Spanje bestormen. Nee, ze willen geleidelijk aan groeien. Eerst een stabiele ploeg in LaLiga worden na de tiende plek van vorig seizoen en van daaruit méér. In de winterstop was een transfer al reëel, maar toen kwam Bayern er nog tussendoor.”

De ex-Ajacied heeft met Sánchez gesproken over zijn rol in het elftal. “Die gesprekken waren heel goed. De trainer heeft zelf meer dan 300 profwedstrijden gespeeld in Spanje en wil echt voetballen van achteruit. Als je met drie man opbouwt, kan ik als linksback één van de drie opbouwers zijn, is de gedachte. Als centrale verdediger in een defensie met vijf man kan ook, net als eventueel op het middenveld.” Blind heeft ‘een hectisch halfjaar’ achter de rug bij Bayern, zo zegt hij zelf. “Met een trainerswissel in maart en sowieso tussentijdse wisselingen in de staf. Je hoopt altijd op meer, maar ik wist ook dat ik in principe was gehaald stand-in.”

“Op die trainingen heb ik gezien dat ik nog op hoog niveau mee kan. Tuurlijk, een training is anders dan een wedstrijd, maar ook medespelers bij Bayern gaven me die bevestiging”, vervolgt de linkspoot. “Het helpt ook mee om nu te denken: oké, ik ga ervoor en kies op mijn 33ste nog voor een avontuur in een volgende topcompetitie.” De Amsterdammer geeft aan dat er ’wat contacten’ waren met clubs uit het Midden-Oosten, maar dat er geen sprake was van een concreet bod.

Nederlands elftal
Blind blijft zich daarnaast beschikbaar stellen voor Oranje, ondanks dat hij onder Ronald Koeman niet meer verzekerd is van een basisplaats. “Ook daarin blijf ik ambitieus. Koeman heeft me de laatste twee interlandperiodes opgeroepen, ondanks dat ik bij Bayern weinig speelde. Het is de bedoeling dat ik nu weer veel ga spelen bij Girona, dus wie weet wat er nog in zit. Maar sowieso: ook nu mijn rol bij Oranje iets veranderd is, ga ik niet bedanken. Voor het Nederlands elftal bedank je nooit zelf als speler. Dat is hoe ik het zie.”

Bezig met laden …