voetbalzone

‘Dan geeft Cillessen dertig lange ballen en die raken we allemaal kwijt’

Peter Nusselder23 jun 2014, 09:50
Laatst bijgewerkt: 23 jun 2014, 09:50
Advertentie

Pierre van Hooijdonk hoopt niet dat het Nederlands elftal na twee gewonnen wedstrijden op het WK overmoedig wordt en tijdens het afsluitende groepsduel met Chili vol op de aanval gaat spelen. Volgens de oud-spits moet bondscoach Louis van Gaal zijn team zo laten spelen als tegen Spanje.

voetbalzone

Die ontmoeting leverde een 5-1 overwinning, waarna ook Australië verslagen werd (3-2). Van Hooijdonk is echter van mening dat tijdens de tweede krachtmeting de zwakke plekken van Oranje aan het licht zijn gekomen. “De tegenstanders hebben gezien hoe we te bestrijden zijn”, schrijft de 46-voudig Oranje-international in zijn column in het Algemeen Dagblad.

“Vroeg druk zetten op ons, zoals Australië dat deed, dan geeft Jasper Cillessen dertig keer de lange bal en die raken we dertig keer onmiddellijk weer kwijt. In die val moeten we dus niet trappen”, waarschuwt de voormalig aanvaller. “Dus: lekker verdedigen, wachten op je kans, speculeren op de ingevingen van Arjen Robben en de andere jongens voorin, niet gek laten maken”, doceert Van Hooijdonk.


Bezig met laden …