voetbalzone

‘Dan is hij met kop en schouders de beste doelman van het Nederlands elftal’

Lars Capiau19 nov 2023, 09:29
Laatst bijgewerkt: 25 jul 2024, 02:57
Advertentie

Als het aan Hans Kraay junior ligt, wordt Justin Bijlow - mits fit - de keeper van het Nederlands elftal op het EK 2024 in Duitsland. Dat vertelt de analyticus bij ESPN. Bart Verbruggen blunderde tegen Ierland (1-0 winst) opzichtig, maar zag tot zijn grote opluchting dat de treffer werd afgekeurd wegens buitenspel.

Adam Idah vertrok in buitenspelpositie richting de vijandelijke zestien, kapte aldaar Virgil van Dijk uit en schoot op doel. De bal was echter niet hard en door het midden. Dus leek zijn inzet een prooi voor Verbruggen.

De doelman van Brighton & Hove Albion liet de bal echter door zijn handen glippen en kon zijn fout niet meer herstellen. Gelukkig voor hem en het Nederlands elftal werd echter buitenspel geconstateerd.

Zijn foutje wekt bij ESPN de vraag welke doelman op het EK een vaste plek onder de lat zou moeten krijgen. Volgens Kraay junior is dat dus Bijlow. Het grootste probleem bij de Feyenoord-goalie is zijn blessuregevoeligheid, zo stelt de analyticus.

"Flekken, Verbruggen, Bijlow, Cillessen, Noppert...", somt Kraay junior op. "Ik denk gewoon dat wanneer Bijlow een keer een jaar blessurevrij blijft dat hij met kop en schouders de beste is."

De analist motiveert vervolgens zijn keuze voor Bijlow. "Omdat hij en een goede reflex heeft en als hij goed in zijn vel zit hoge ballen pakt. Hij moet acht maanden fit blijven. Dat gun ik hem een keer. Dan is hij voor mij de beste."

Bijlow kwam door blessureleed de vorige interlandperiode niet in actie. Daarvoor was de sluitpost nog de eerste keus van bondscoach Ronald Koeman, maar tegen Ierland kreeg Verbruggen weer de voorkeur.

Bezig met laden …