voetbalzone

‘Dan is Jong Ajax weer op volle sterkte, we zijn laaiend bij Sparta’

Tim Siekman04 sep 2018, 14:10
Laatst bijgewerkt: 04 sep 2018, 14:10
Advertentie

Sparta Rotterdam is absoluut niet blij dat het spelers moet afstaan aan Oranje Onder-20. Deroy Duarte en Abdou Harroui gaan spelen onder bondscoach Bert Konterman, terwijl Sparta vrijdag speelt tegen FC Eindhoven. Henk van Stee liet via RTV Rijnmond al weten niet blij te zijn met de situatie en herhaalt dit in stevige bewoordingen tegenover het Algemeen Dagblad.

“Als je er bij nadenkt, is het eigenlijk te krankzinnig voor woorden. Sparta speelt een belangrijke wedstrijd in de eerste divisie", begint de technisch manager, die zijn woede niet onder stoelen of banken steekt. "Kennelijk vindt de KNVB zo’n oefenpotje dus belangrijker dan een eerstedivisiewedstrijd. Schandalig is het. Een ander woord heb ik er niet voor."

Van Stee trekt het breder dan alleen Sparta. “Neem Jong Ajax. Dat elftal herbergt ook verschillende internationals. De club die komend weekeinde dus tegen Jong Ajax speelt, heeft het beduidend makkelijker dan de club die dat elftal een week erop treft. Dan is Jong Ajax namelijk weer op volle sterkte. We zijn laaiend bij Sparta. Echt laaiend."

“Als het nu om een kwalificatiewedstrijd van Oranje Onder-20 zou gaan, zou ik me er nog iets bij kunnen voorstellen dat spelers van clubs worden opgeëist. Maar we hebben het nu dus over twee oefenpotjes die nergens om gaan, terwijl Sparta een belangrijke wedstrijd speelt tegen FC Eindhoven. Dit gaat toch nergens over, zeg?”, besluit Van Stee.

Bezig met laden …