voetbalzone

'Dan moet de focus weer op Jong Ajax, die omschakeling vind ik moeilijk'

Matthijs van Laar15 dec 2015, 14:22
Laatst bijgewerkt: 15 dec 2015, 14:22
Advertentie

Vaclav Cerny wacht nog op zijn definitieve doorbraak bij Ajax, maar de jongeling rammelt wel nadrukkelijk aan de poort. In november vestigde hij zijn naam door in het Europese uitduel bij Celtic als invaller de winnende treffer binnen te schieten. “Gelukkig ging de bal erin, anders had ik het waarschijnlijk nog heel lang moeten horen”, blikt hij terug op de website van zijn club.

voetbalzone

De jonge Tsjechische buitenspeler bevestigde met het doelpunt in Glasgow voor zichzelf dat hij op de goede weg is. Het kan hem dan ook niet snel genoeg gaan, al denkt Frank de Boer daar nog anders over. Nog steeds is Cerny niet altijd verzekerd van een plek bij de eerste selectie en daar baalt hij van.

“Ik had natuurlijk de hoop dat ik ook in de thuiswedstrijd tegen Molde mee mocht doen”, vertelt hij. “Maar omdat de spelers van het eerste weer terug in de selectie zijn, moest ik mijn focus op Jong Ajax richten. Die omschakeling vind ik best wel moeilijk. Ik wil zo graag bij Ajax 1 spelen, dat ik teleurgesteld ben als dat een keer niet zo is.”

Bezig met laden …