voetbalzone

‘Dan moet je maar een afkoopsom aan Kazim-Richards meegeven’

Daniel Cabot Kerkdijk19 jan 2016, 06:00
Laatst bijgewerkt: 19 jan 2016, 06:00
Advertentie

Feyenoord duwt Colin Kazim-Richards naar de uitgang. De aanvaller is door de clubleiding tot 1 februari geschorst en mag tot die tijd niet in de buurt van het stadion of trainingsveld komen. De intentie is duidelijk: Feyenoord hoopt de Turks international nog deze maand te kunnen verkopen, al zal dat een lastige opgave zijn.

voetbalzone

Kazim-Richards verdient volgens het Algemeen Dagblad ongeveer anderhalf miljoen euro op jaarbasis. Bovendien maakte de aanvaller nooit meer doelpunten dan afgelopen seizoen: 11 stuks in 27 wedstrijden. “Als hij 25 doelpunten had gemaakt, dan heb je zo een nieuwe club voor hem gevonden, maar nu wordt dat heel lastig”, erkent oud-speler Jan Everse in het dagblad. “Dit is voor Giovanni van Bronckhorst in zijn eerste jaar als trainer heel vervelend, want je kunt er op rekenen dat zijn gedrag van kwaad tot erger wordt. Kazim-Richards heeft een enorm groot ego en nu komt zijn ware aard naar boven.”

Everse vindt dat Feyenoord met Kazim-Richards aan de onderhandelingstafel moet plaatsnemen, als de interesse in de aanvaller niet op gang komt. “Dan moet je hem maar een afkoopsom meegeven en je verlies nemen. Je wilt niet dat hij straks in februari weer voor problemen gaat zorgen.” De oefenmeester verwacht niet dat de aanvaller ooit nog voor Feyenoord zal spelen. “Nee, je moet zo snel mogelijk afscheid van zo’n onruststoker nemen.”

Bezig met laden …