voetbalzone

‘Dan zullen we ze laten lijden, er is helemaal niets te vrezen in Oekraïne’

Peter Nusselder21 jul 2014, 12:49
Laatst bijgewerkt: 21 jul 2014, 12:49
Advertentie

De zes Zuid-Amerikaanse spelers van Shakhtar Donetsk, die zaterdag na het oefenduel met Olympique Lyon zijn achtergebleven in Frankrijk, hebben zich de woede van clubeigenaar Rinat Akhmetov op de hals gehaald. Hij eist van het zestal dat ze zich spoedig weer in Oekraïne melden.

voetbalzone

“Ik sluit ook niet uit dat dit gebeurt, sommigen zijn misschien op dinsdag alweer terug”, vertelt de eigenaar op de officiële clubwebsite. Doen ze dat niet, dan zwaait er wat, dreigt Akhmetov. “Spelers hebben contracten en daar moeten ze zich aan houden. Komen ze niet terug, dan zullen we ze laten lijden. Maar hopelijk is dit misverstand snel uit de wereld. Want er is helemal niets te vrezen in Oekraïne.”

Trainer Mircea Lucescu is er overigens van overtuigd dat zijn spelers geen enkele blaam treft; de Roemeense oefenmeester denkt dat de schuld bij hun zaakwaarnemers ligt. “Kia Joorabchian heeft ze na de wedstrijd tegen Lyon meegenomen. Hij wil alleen geld verdienen en hoopt dat de spelers op deze manier een transfervrije status krijgen. Hij probeert misbruik te maken van de situatie in dit land.”

Bezig met laden …