voetbalzone

Dani Alves blij met buitenlandse flirt: ‘Mijn deur staat voor ze open’

Erik van Dam20 mei 2013, 11:15
Laatst bijgewerkt: 20 mei 2013, 11:15
Advertentie

Dani Alves is al jaren een belangrijke kracht in de verdediging van Barcelona, maar heeft altijd gezegd dat hij zichzelf niet tot de laatste dag in Camp Nou ziet spelen. De dertigjarige rechtsback wil ooit weer verder kijken en misschien is dat moment komende zomer al aangebroken. Dani Alves is in verband gebracht met Paris Saint-Germain en reageert opvallend flirterig op de geruchten.

/

De Braziliaan heeft nog twee jaar te gaan op zijn huidige contract in Spanje, maar sluit niet uit dat hij die jaren niet helemaal uitdient. Paris Saint-Germain heeft momenteel de beschikking over Christophe Jallet en Gregory van der Wiel rechts achterin; Dani Alves overstijgt het niveau van die twee echter. “Ik zal de deur naar Paris Saint-Germain nooit sluiten, en ook niet die naar een andere club”, zegt Dani Alves.

“Ze zijn in Parijs bezig enkele geweldige spelers te rekruteren en iets heel moois neer te zetten in de sport”, vervolgt de Braziliaans international aan Canal+. “Ze missen nog wat continuïteit in de selectie, maar ze zijn al wel goed op weg. Ze hebben een paar grote sterren rondlopen en andere spelers van grote kwaliteit zijn ook al aangetrokken. Er wordt ook over anderen gespeculeerd, maar mijn deur staat altijd open voor PSG.”

Dani Alves verliet Sevilla in 2008 voor Barcelona, dat inclusief clausules zo’n 35 miljoen euro voor hem betaalde. Toen hij zijn vorige club verliet, zei hij met tranen in de ogen dat hij er graag nog eens terug zou keren. Bij het geïnteresseerde Paris Saint-Germain spelen momenteel vier landgenoten van Dani Alves (Alex, Maxwell, Thiago Silva en Lucas). Met Maxwell en Zlatan Ibrahimovic speelde de back al eens samen.

Bezig met laden …