voetbalzone

Dani Alves: 'Dit betekent niet dat Bayern beter is dan Barcelona'

Bart Kruyt02 mei 2013, 11:58
Laatst bijgewerkt: 02 mei 2013, 11:58
Advertentie

Barcelona is behoorlijk voor schut gezet door Bayern München. De ploeg van Tito Vilanova ging in Duitsland met liefst 4-0 onderuit en hoopte de achterstand in eigen huis goed te kunnen maken, maar in Camp Nou werd er ook met ruime cijfers verloren: 0-3. Bayern plaatste zich dus met een 7-0 overwinning voor de Champions League-finale, maar Dani Alves vindt niet dat daar conclusies aan verbonden mogen worden. Volgens hem betekent dit niet dat Bayern sterker is dan Barcelona.

/

Bayern plaatste zich voor de derde keer in de laatste vier jaar voor de eindstrijd, maar Dani Alves is het niet eens met de journalisten die concluderen dat der Rekordmeister Barcelona voorbij is gestreefd. "Dit betekent niet dat Bayern beter is dan Barcelona", zei de rechtsback. "Maar in deze wedstrijden waren ze wel beter. Wij waren niet op ons best en Bayern gaat verdiend door naar de finale. Ze hebben een goed team en we moeten ze feliciteren."

Barcelona moet niet te lang treuren over de nederlaag, benadrukte Dani Alves: "We moeten onze aandacht nu weer richten op het winnen van het kampioenschap", zei de Braziliaan. "Dat is een erg belangrijke prijs. We hopen de titel zo snel mogelijk binnen te kunnen slepen, zodat we daarna kunnen nadenken over hoe we ons moeten verbeteren voor volgend seizoen." Naar alle waarschijnlijkheid zal Barcelona wel wat nieuwe spelers gaan halen in de zomer.

Bezig met laden …