voetbalzone

Dani Alves: ‘Een orkest kan ook niet zonder dirigent’

Erik van Dam11 mrt 2013, 11:32
Laatst bijgewerkt: 11 mrt 2013, 11:32
Advertentie

Barcelona won zaterdag thuis met 2-0 van Deportivo la Coruña en die zege was welkom. Drie van de vier duels daaraan voorafgaand gingen immers verloren, dus was het goed om zelfvertrouwen te tanken. Dani Alves zegt dat de afwezigheid van hoofdtrainer Tito Vilanova te maken heeft met de recente slechte reeks. Volgens de back kan zelfs Barcelona niet goed functioneren zonder hoofdverantwoordelijke.

/

De spelersgroep van de Catalanen is al jaren samen, maar heeft gewoon een leidende figuur nodig, betoogt de Braziliaan. “Wij kunnen onszelf niet coachen, een orkest zonder dirigent werkt ook niet. We zijn de magie nog niet kwijt, maar de intensiteit en echte gretigheid wél”, geeft Alves aan in een interview met de Spaanse pers. “We missen Tito en wilden helemaal niet dat het zo zou gaan, maar het is wel zo en we mogen ons niet laten beïnvloeden door zijn absentie”, aldus Alves.

“Hij bestudeert het team van afstand, bekijkt onze wedstrijden en probeert te helpen. Maar het is toch anders. Het zou prettiger zijn als hij dichter bij ons was en als we hem konden laten zien dat het goed gaat. Jordi Roura heeft de moed gehad ons te leiden, maar we missen wel een puzzelstukje. Het geheel is hier sterker dan het individu, maar ik heb goede hoop dat we weer opkrabbelen”, zegt Alves tegen Marca.

Bezig met laden …