voetbalzone

Dani Alves: ‘Ik zal altijd blijven zeggen wat ik zelf denk’

Erik van Dam22 feb 2016, 11:17
Laatst bijgewerkt: 22 feb 2016, 11:17
Advertentie

Dani Alves heeft de laatste tien jaar naam gemaakt als een geweldige rechtsback, maar ook als een prof die niet terugdeinst om verbaal de confrontatie aan te gaan. De Braziliaan sprak zich al met regelmaat uit over Barcelona, Real Madrid, Cristiano Ronaldo, tegenstanders, scheidsrechters en de media en zal dat ook blijven doen. Hij wil namelijk trouw blijven aan zichzelf.

voetbalzone
voetbalzone

In een interview op de FIFA-website geeft Dani Alves aan dat hij op 32-jarige leeftijd nog altijd veel plezier heeft in zijn sport en werk. Niet alles is echter even fantastisch. “Veel van de dingen om het voetbal heen staan me niet aan”, zegt Dani Alves. “Ik houd veel van de sport zelf, maar er is tegenwoordig te veel ‘tabloid-nieuws’. Dat haalt iets af van het plezier van het spel. Wij bevinden ons voortdurend in het oog van de orkaan en een paar media oordeelt over ons en heeft vooroordelen over ons. Voorheen ging het om wat er binnen de lijnen gebeurde, nu om wat daarbuiten gebeurt”, aldus de back.

Op de vraag of hij zelf ook vaker de confrontatie zoekt dan jaren geleden, reageert Dani Alves bevestigend. “Ja, omdat ik het een beetje zat ben. Ik geniet ervan om over voetbal te praten, over wat voetballers doen binnen de lijnen. Het geld verdienen gebeurt binnen de lijnen, de prestaties zijn binnen de lijnen en het winnen van prijzen ook. Maar als je dan je mening geeft wordt er gefronst, omdat mensen alleen in staat zijn complimenten te ontvangen: kritiek aanhoren willen ze niet.”

“Zelfs als het gewoon je bescheiden mening is, snap je? Maar goed: als ik ergens op een bepaalde manier over denk, of het nu goed ontvangen zal worden of juist niet, dan zal ik dat altijd blijven zeggen. Ik ben een vrij mens en heb het recht mijn mening te geven”, besluit Dani Alves.

Bezig met laden …