voetbalzone

Dani Alves: ‘Ik zou proberen het voetbal in Engeland te veranderen’

Peter Nusselder17 apr 2012, 10:04
Laatst bijgewerkt: 17 apr 2012, 10:04
Advertentie

Voordat Dani Alves in 2008 verkaste van Sevilla naar Barcelona, was er even sprake van dat de Braziliaanse vleugelverdediger zou vertrekken naar Chelsea, woensdag in de halve finale van de Champions League de tegenstander van Alves en zijn ploeggenoten. De 28-jarige speler heeft er geen spijt van dat hij voor Barça koos, maar sluit niet uit dat hij ooit nog eens in de Premier League speelt.

/

“Ik zit bij de beste club ter wereld, en als je dat niveau eenmaal bereikt hebt wil je daar blijven”, vertelt de rechtsback van Barcelona in the Guardian. “Maar je moet altijd alle opties openhouden. Als de trainer je niet langer nodig heeft zul je verder moeten kijken. Als ik op een dag in Engeland terechtkom zou ik mijn speelstijl wel wat moeten aanpassen”, beseft de aanvallend ingestelde verdediger.

“Maar ik zou ook proberen om het voetbal daar wat te veranderen, vooral het idee dat de backs alleen moeten verdedigen”, vervolgt de Braziliaans international. Hoe de toekomst van Alves er ook uitziet, een vervolgcarrière als arbiter ziet hij niet voor zichzelf weggelegd. “Nee! Het is nu al zo dat mensen me niet mogen, moet je je voorstellen hoe dat zou zijn als ik scheidsrechter was.”

Bezig met laden …