voetbalzone

Dani Alves praat in op Neymar: 'Barcelona is beste club en team ter wereld'

Matthijs van Laar18 feb 2013, 10:33
Laatst bijgewerkt: 18 feb 2013, 10:33
Advertentie

Brazilië zit midden in een transformatie en toch zal de Zuid-Amerikaanse grootmacht over krap anderhalf jaar tot de topfavorieten behoren voor de WK-zege. Het toernooi wordt immers afgewerkt in eigen land en als vijfvoudig winnaar geldt de huidige nummer achttien van de wereldranglijst automatisch als kandidaat voor de eindzege. Dani Alves, een van de meer ervaren spelers van de Selecao, loopt niet weg voor die rol. “Excuses zijn voor losers”, vindt hij.

/

De rechtsback van Barcelona kan zich echter wel vinden in de kritiek dat zijn land niet meer tot de beste ter wereld behoort. De lage klassering op de ranglijst van de FIFA is gedeeltelijk te wijten aan het feit dat Brazilië al enige tijd geen officiële wedstrijden meer speelt, maar zegt ook iets over het algehele gebrek aan prestaties. “Dat klopt, zo zie ik dat ook”, aldus Alves. “Onze nationale ploeg heeft zich niet echt kunnen doorontwikkelen.”

Het neemt niet weg dat de WK-organisator in potentie nog altijd bulkt van de kwaliteit. Het nieuwe talent is echter nog jong en moet gevormd worden. Gepokt en gemazeld. “Maar bij ons nationale team zitten geen losers. Je moet enkele flinke horden nemen voor je zover bent”, weet Alves, die in het interview op de website van de FIFA niet verhult dat hij een van zijn medespelers bij de nationale ploeg, Neymar, graag naar zijn club ziet komen.

“Reken maar. Ik praat iedere keer op hem in als we samen zijn. Vanaf het moment dat de geruchten over een vertrek naar Europa toenamen, heb ik hem gezegd dat hij naar Barcelona moet komen”, aldus Alves. “Het is meer dan een club. Ze zorgen voor je, verwennen je en behandelen je alsof je familie bent. Barcelona heeft iets dat geen enkele andere club heeft. Het is de beste club en het beste team ter wereld, zonder twijfel.”

Bezig met laden …