voetbalzone

Dani Alves spreekt wens uit: 'Bij een hoekschop lijkt het wel een doelpunt'

Bart Kruyt14 mrt 2016, 20:24
Laatst bijgewerkt: 14 mrt 2016, 20:24
Advertentie

Dani Alves speelt al sinds 2008 voor Barcelona en heeft nog een contract tot volgend jaar zomer, waarin bovendien een optie staat voor nog een extra seizoen. Het valt niet uit te sluiten dat de Braziliaan zijn loopbaan afsluit in het Camp Nou, maar Dani Alves maakt er in gesprek met The Guardian geen geheim van dat hij ook nog wel eens in de Premier League zou willen voetballen.

/

De 32-jarige Braziliaan ziet de Engelse competitie als iets speciaals: “Ik heb altijd gezegd dat voetballen in Engeland iets is wat in mijn hoofd zit”, zegt Dani Alves. “De sfeer is daar heel speciaal: wanneer er een corner wordt genomen, is er zoveel lawaai dat het wel lijkt alsof er is gescoord. Ik wil eens in die competitie spelen, om live te ervaren wat ik thuis zie vanaf de bank.”

“De manier waarop de mensen in Engeland het voetbal beleven… wauw, dat is echt ongelooflijk”, vervolgt Dani Alves. “De stadions zitten altijd vol en er is altijd een geweldige sfeer. In Engeland zeggen ze na een verloren wedstrijd ook ‘op naar de volgende’, in plaats van ‘ons hele team is sh*t. Het is gemakkelijk om dat vanaf de zijkant te zeggen, maar probeer het dan zelf maar eens beter te doen.”

Josep Guardiola wordt de nieuwe hoofdtrainer van Manchester City en logischerwijs kreeg Dani Alves de vraag of hij al contact heeft gehad met de Spanjaard, met wie hij bij Barcelona veel prijzen pakte. “Nee, en ik denk ook niet dat hij me zal halen”, aldus Dani Alves.

Bezig met laden …