voetbalzone

Dani Alves verrast en blijft toch langer bij Barcelona

Bart Kruyt09 jun 2015, 12:38
Laatst bijgewerkt: 09 jun 2015, 12:38
Advertentie

Dani Alves blijft toch bij Barcelona. De rechtsback mopperde in de afgelopen maanden over een gebrek aan waardering van de clubleiding en leek transfervrij te gaan vertrekken, maar hij heeft uiteindelijk toch besloten om een aanbieding van de Catalanen te accepteren. Barcelona meldt op de website van de club dat het aflopende contract van Dani Alves met twee jaar wordt verlengd.

voetbalzone

In de verbintenis zit bovendien een optie voor een derde jaar. Het nieuws betekent een domper voor Louis van Gaal, die Dani Alves volgens de geruchten naar Manchester United wilde halen. Ook Paris Saint-Germain en AC Milan werden veelvuldig genoemd als mogelijk nieuwe bestemming, maar de samenwerking tussen Dani Alves en Barcelona is dus nog niet voorbij.

De 32-jarige Braziliaan speelt al sinds 2008 voor Barcelona, dat Dani Alves destijds overnam van Sevilla. Met de Catalanen won hij onder meer vijf keer de landstitel, drie keer de Champions League en tweemaal het WK voor clubteams. Afgelopen zaterdag deed Dani Alves nog negentig minuten mee in de gewonnen Champions League-finale tegen Juventus.

Het nieuws over een contractverlenging is extra opvallend omdat Barcelona zich maandag nog versterkte met Aleix Vidal, die voor achttien miljoen euro werd overgenomen van Sevilla. Barcelona ziet in hem een aanvallende rechtsback en leek dus in te spelen op het vertrek van Dani Alves, maar Vidal zal de concurrentiestrijd moeten aangaan met de back. Martin Montoya lijkt te gaan vertrekken en ook miskoop Douglas kan op zoek naar een nieuwe club.

Bezig met laden …