voetbalzone

‘Dani Alves werkte achter rug van City om aan deal met Paris Saint-Germain’

Chris Meijer12 jul 2017, 09:10
Laatst bijgewerkt: 12 jul 2017, 09:10
Advertentie

Manchester City werd dinsdagavond onaangenaam verrast door het nieuws dat Dani Alves in Parijs was voor de medische keuring bij Paris Saint-Germain. Manager Josep Guardiola is woedend, zo weet Goal te melden. De verdediger had namelijk al een persoonlijk akkoord bereikt met the Citizens.

Guardiola had vijf dagen geleden nog een ontmoeting met Alves in Barcelona. De twee spraken uitgebreid over de transferstrategie van the Citizens, dus niemand bij Manchester City had rekening gehouden met het feit dat de verdediger alsnog naar een andere club zou vertrekken. Men had verwacht dat Alves dinsdag al onderdeel zou zijn van de selectie die naar de Verenigde Staten vloog voor een voorbereidingstournee. Dat was echter niet het geval, want de Braziliaan was op dat moment in Parijs voor zijn medische keuring.

Ondanks geruchten dat Alves zich bedacht zou hebben, maakte City zich tot dinsdag nog niet al teveel zorgen. De verdediger zou gaan trouwen op Ibiza, waardoor het logisch was dat hij wat later in Engeland zou tekenen. In eerste instantie had men gehoopt dat hij zich al eind juni aan City zou verbinden, maar een beetje vertraging was niet erg. In de tussentijd werkte Alves echter aan een deal met Paris Saint-Germain. Het is voorlopig nog niet duidelijk wat hem precies naar de Franse hoofdstad heeft gelokt.

Wat wel duidelijk is, is dat het mislopen van Alves de transferplannen van Manchester City behoorlijk door de war schopt. Guardiola wilde deze zomer vier backs binnenhalen, maar ziet de goedkoopste optie nu door zijn vingers glippen. Voor Kyle Walker en Benjamin Mendy zullen the Citizens enkele tientallen miljoen neer moeten leggen.

Bezig met laden …