Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Dani de Wit heeft nieuw avontuur gevonden en tekent tot medio 2028

Laatste update:

Dani de Wit is komend seizoen actief in de Bundesliga. De aanvallende middenvelder vertrekt transfervrij bij AZ en heeft in VfL Bochum een nieuwe werkgever gevonden. De Wit tekent in het Ruhrgebied een contract tot medio 2028.

Het was al geruime tijd bekend dat De Wit na de zomer niet langer in Alkmaar te bewonderen zou zijn. Het was zijn eigen beslissing om na vijf jaar AZ een nieuw avontuur aan te gaan.

Vervolgens was het speculeren over zijn toekomst begonnen. Al snel werd duidelijk dat De Wit oren had naar een buitenlandse nieuwe werkgever en in het specifiek een club uit een top 5-competitie.

Er was naar verluidt interesse vanuit Italië, maar de keuze is dus gevallen op het Duitse Bochum, waar De Wit in Felix Passlack, Matús Bero en Maximilian Wittek drie voormalig Eredivisie-spelers treft.

Bochum is komend seizoen actief op het hoogste niveau van Duitsland. De voormalig werkgever van Gertjan Verbeek eindigde in de vorige jaargang op de zestiende plek in de Bundesliga en wist zich via de play-offs te handhaven.

De Wit is erg tevreden met zijn transfer. "Ik kan bijna niet wachten om hier bij VfL Bochum te starten en in dit stadion voor de fans te spelen", zo laat hij optekenen op de clubkanalen.

"De club, de fans, het stadion – dat alles heeft ervoor gezorgd dat ik voor Bochum heb gekozen. Ik heb veel gehoord over de sfeer in het stadion, het is hier echt luidruchtig. Voor mij is het de perfecte combinatie: de toewijding vanaf de tribune en het harde werken op het veld."

Altijd op de hoogte blijven van het belangrijkste voetbalnieuws? Word nu lid van het Voetbalzone WhatsApp-kanaal!

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Ajax traint onder Farioli
Reacties

Hoi ik ben Dani, maar je mag me ook Der Draufgänger noemen.

Prima club voor hem verder, is wel zijn niveau.

3 juli 2024 om 19:09
0

Ik snap die bijnaam niet echt. Omdat het toch zo dichtbij is oid?

3 juli 2024 om 19:23
0

Betekend zoiets als pitbull in het veld of vechter. Mooie transfer wel, Ruhrpott mentaliteit past ook wel bij hem denk ik

3 juli 2024 om 20:25
0

Dat weet iemand met jouw naam wel uiteraard

Volgens mij bedoelen ze daarmee vooral iemand die 90min gas geeft en niet verzaakt

3 juli 2024 om 23:07
0

Ach so, vielen dank!

Prima stap, in salaris en competitie stapje hoger, qua kans op prijzen stukje achteruit

3 juli 2024 om 19:12
0

Die kans acht ik net zo groot dan bij Az, daar is de kans namelijk ook heel erg klein😁

3 juli 2024 om 20:05
0

Qua salaris etc. zal hij erop vooruitgaan. Maar de kans dat hij komend seizoen tegen degradatie moet spelen is toch immens groot? Ik vind van AZ naar Bochum nou niet echt bepaald een 'prima' stap. Had de Wit ook nog wel geschikt gevonden voor een Werder Bremen oid.

3 juli 2024 om 20:11
0

Stap naar de Bundesliga is toch geweldig? Ik had het ook gedaan hoor. Prachtige competitie met geweldige fans. Iedere week moet hij buffelen. Ik vind het een mooie stap voor hem en gun het hem van harte. Ik verwacht echt dat wij De Wit nog wel gaan missen.

3 juli 2024 om 20:22
0

Ben het met je eens dat de Bundesliga een geweldige competitie is, maar ik had de verwachting dat hij naar een club zou gaan die iets meer naam heeft in die competitie.

Overigens zijn er in de Bundesliga altijd verrassingen, zoals een Stuttgart wat van het één op het andere jaar in 1x voor de bovenste plekken mee doet nadat ze het seizoen ervoor nog nacompetitie moesten spelen tegen degradatie. Of een Heidenheim die zich makkelijk handhaaft.
Wie weet pakt het geweldig uit voor de Wit.

Mooi om naar de Bundesliga te gaan. De intensiteit van trainen daar ligt een stuk hoger (tenminste van Groningen naar Ausburg wel). Spelers van de BL hebben goed contact met elkaar, dus het zal genieten worden. Al met al een mooie stap.

3 juli 2024 om 19:46
0

Gibril Sankoh kan het weten! 2 of 3 seizoenen Ausburg?

Mooie stap voor hem . Ik denk dat hij met zijn inzet en mentaliteit goed past in de Bundesliga . Daarnaast is het voor hem gewoon een stap omhoog ondanks dat Bochum (normaliter) niet voor de prijzen
speelt.

3 juli 2024 om 23:12
0

3 seizoenen Ausburg en daarna naar China. In Duitsland moesten we regelmatig 10km hardlopen in de ochtend met een kastje mee zodat ze het konden controleren!

Mooie stap voor De Wit hoor. Hij wou altijd al naar het buitenland en dan naar een mooie competitie als de Bundesliga, wat op het allerhoogste niveau is. Ook qua salaris gaat die er natuurlijk veel op vooruit daar.

Gefeliciteerd... Maar serieus... Bochum. Na Ajax en AZ is dat niet bepaald een stap vooruit sportief gezien. Ik had als ik hem was mijn zaakwaarnemer eens gevraagd naar de MLS of de zandbak. Zou daar direct een van de betere spelers zijn, beter verdienen en gewaardeerd worden.

Past qua speelwijze denk ik wel bij de Bundesliga. Maar ben bang dat hij daar een beetje ene grijze muis gaat worden.

Ik heb bij deze speler die ik al vanuit de jeugd ken het gevoel dat hij gewoon een 6 is die op 10 speelt. Ik denk dat hij dan ook meer kan bereiken. Het is in mijn ogen geen aanvallend ingestelde speler. Hij pakt goals mee maar ik zie hem niet als verfijnd genoeg.

4 juli 2024 om 06:30
0

Dus dan als diepe spelmaker gebruiken vind jij een goed idee? Dani de Wit die de opbouw verzorgd..

Ik vind het niet per se een goede stap. Lecce lijkt op lange termijn een stabielere club dan Bochum als je beide selecties vergelijkt. Bochum is al meerdere keren de degradatiedans ontsnapt. Grootste concurrent Stoger is al weg en is naar Gladbach gegaan, waardoor die nu nog moet concurreren met Kwarteng, Daschner en eigen jeugd Koerdt. Bij Lecce had die alleen concurrentie met Oudin. Beide competities gaan om het even want dit zijn wel de competities die bij zijn spel passen. Maar had toch voor Lecce gekozen.

3 juli 2024 om 21:31
0

Het is wel opvallend dat NL spelers het in Italie zo goed doen. Ik had voor die stap gekozen.

Mooie stap, wel benieuwd of hij het aan kan on over te schakelen naar de intensiteit van de Bundesliga of dat hij een tussenseizoen nodig zal hebben.

Toen ik zelf nog in de Bundesliga speelde vond ik ik de stap middenmoot Eredivisie maar Bundesliga net iets te groot om ineens te maken.

Reageer

Je moet inloggen om te reageren. Heb je nog geen account? Dan kun je je gratis registreren. Inloggen

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren