voetbalzone

Daniel Alves baalt: ‘Atlético Madrid heeft al zijn wapens gebruikt’

Daniel Cabot Kerkdijk10 apr 2014, 09:15
Laatst bijgewerkt: 10 apr 2014, 09:15
Advertentie

Daniel Alves is al jaren een van de weinige voetballers die geen blad voor de mond neemt. Dat doet de rechtsback normaliter om kritiek te uiten, maar woensdagavond kwam hij er eerlijk voor uit dat Atlético Madrid volledig terecht in de halve finales van de Champions League staat. Barcelona slaagde er in het Vicente Calderón niet in om de 1-1 remise uit het Camp Nou recht te zetten en ging door een vroege tegentreffer in de enerverende openingsfase zelfs met minimaal verschil onderuit.

“We hadden geen antwoord op de ideeën van onze rivaal”, vertelde Alves. “Atlético koos voor een zeer intense speelstijl, liet weinig ruimte tussen de linies en de vroege openingstreffer was ook in hun voordeel. Daardoor konden ze verdedigen, de bal wegrammen en op de counter spelen. We hebben er in ieder geval alles aan gedaan, maar het ontbrak ons aan finesse. Al is het ook zo dat we enkele keren goed wegkwamen. Mijn felicitaties aan Atlético, het is volledig verdiend.

Alves erkende dat Barcelona ‘een zware dag’ achter de rug had tegen ‘een rivaal die al heel lang op deze manier ten strijde trekt’. “Het is precies gegaan zoals zij wilden, dat valt niet te ontkennen. Ze hebben al hun wapens gebruikt. Het veld was droog, heel droog. Ze weten dat een dergelijk veld niet in ons voordeel is, dat vertraagt ons spel. Maar voor hun manier van spelen was het perfect: de bal naar voren rammen, strijdlust en countervoetbal. Maar dat neemt niet weg dat Atlético terecht door is. Ze hebben hun strijdplan tot in de perfectie uitgevoerd. Alles wat op het veld gebeurt, is altijd terecht.”

Bezig met laden …